Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of D:\www\bunnomezclado.com\www\includes\common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2394 of D:\www\bunnomezclado.com\www\includes\menu.inc).

Over de Stichting

 
Achtergrond filosofie
De mooiste muziek ontstaat vaak wanneer heel verschillende vormen elkaar ontmoeten. Rock-and-roll ontstond uit een vermenging van zwarte rhythm and blues en blanke country en western muziek. Tex-Mex is een muziekstijl uit de grensstreek tussen Texas en Mexico, ontwikkeld uit een mix van Mexicaanse stijlen als bolero en ranchero met klassieke Europese dansstijlen als polka en wals, deze muziek ging conjunto heten. In de Franse chansons is de invloed van Bach herkenbaar. De muziek van Bach heeft zelfs ten dele Afrikaanse invloeden ondergaan. In allerlei vormen van Latin muziek komen Afrikaanse, Spaanse en Amerikaans-inheemse invloeden samen in een creatieve mix. De salsa combineert jazz met Cubaanse son. In muziek uit de beginfase van de rock-and-roll waren latin ritmes herkenbaar, zoals natuurlijk in La Bamba. Het uit Jamaica, en oorspronkelijk uit Afrika afkomstige, reggae ritme heeft tal van popmuzikanten beïnvloed, van The Police  tot UB40 en het Nederlandse Doe Maar.

Subsidiëring
De stichting beoogt haar doel te bereiken door het ondersteunen van vooral jonge muzikanten die zich identificeren met de doelstellingen van de stichting; door de ondersteuning van de productie van kwalitatief hoogstaande cd´s die op esthetisch verantwoorde wijze worden vormgegeven; en door het ondersteunen van optredens die bij de doelstelling van de stichting passen. De welkomstgeschenken voor donateurs zijn voorbeelden van het soort muziek dat de stichting wil bevorderen. De cd ´Celos en el Amor´ bevat allemaal liedjes over jaloezie, onder meer origineel uitgevoerde latin versies van liedjes zoals Running Sacred van Roy Orbison, Jealous Guy van John Lennon, en I´d Rather Go Blind van Etta James. De cd ´Steelin´ Pop´, integreert popmuziek met Caribische muziek, met unieke versies van liedjes zoals Je T´aime (Moi Non Plus) van Serge Gainsbourg, Hello Josephine van Fats Domino, Ring, Ring van Abba, en Bad Moon Rising van de Creedence Clearance Clearwater. De in de Verenigde Staten opgenomen cd ´The Experience´ van de LSB Experience bevat West Coast pop met invloeden van ´world music´. De LSB Experience trad naar aanleiding van deze cd onder meer op in poptempel Paradiso.

Samenwerking met muzikanten
De Stichting werkt samen met verschillende muzikanten, waaronder de Stichting Positivo van drummer en all-round percussionist Junior Martir, de man achter de cd ´Celos en el Amor´. Van deze cd is bij het nummer Jealous girl een videoclip opgenomen. Verder wordt samengewerkt met drummer, arrangeur en producer Enrico Garcia, die onder meer samenspeelde met de bekende groep Toto, en verantwoordelijk is voor de cd ´Steelin´ Pop´, enricogarciadrums@hotmail.com.

Financiering en donaties
Er is door de voorzitter een startkapitaal van ongeveer € 12000,- gefourneerd, momenteel worden donateurs gezocht. Zie onze pagina Donateur worden.

Contact
Mailen kan via het contactformulier Stuur een bericht of rechtstreeks naar info@bunnomezclado.com
Adres: Grote Kruisstraat 2/1, 9712 TS Groningen
KvK: 02098286 / Bank: (IBAN) NL34INGB0003273546